FERARI SLAVIO: Prekinut post duži od POLA veka u Le Manu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2023, 17:30

FERARI SLAVIO: Prekinut post duži od POLA veka u Le Manu

Uzbudljiva trka je viđena.

Posada Ferarija u sastavu Alesandro Pjer Gvidi, Džejms Kalado i Antonio Đovinaci trijumfovala je na ovogodišnjem izdanju legendarne trke 24 časa Le Mana.

Gvidiju je pripala ta čast da prođe kroz cilj kao pobednik, sa prednošću od jednog minuta i 21 sekunde ispred najbolje posade Tojote koju su činili Sebastijan Buemi, Brendon Hartli i Rjo Hirakava.

Na najnižem stepeniku pobedničkog postolja našli su se vozači >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kadilaka Aleks Lin, Erl Bamber i Rilard Vestbruk, sa krugom zaostatka u odnosu na Ferari.

Ovim je prekinut post Ferarija na slavnoj trci koji je trajao još od 1965. Takođe je došao do kraja niz Tojote, koja je od 2018. godine bila nezaustavljiva na legendarnoj trci.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.