F1: Raikonen u Zauberu, Lekler u Ferariju

Izvor: BKTV News, 11.Sep.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1: Raikonen u Zauberu, Lekler u Ferariju

Finac Kimi Raikonen će, nakon pet godina zaredom u timu Ferarija, preći u redove Zaubera. U suprotnom smeru će mladi Šarl Lekler.

Nakon osam sezona u Ferariju, iskusni finski pilot neće više braniti boje italijanskog konstruktorskog tima u "najbržem cirkusu na planeti". Umesto za Skuderiju, ponovo će voziti za švajcarski Zauber - tim u kom je debitovao daleke 2001. godine. Potpisaće dvogodišnji ugovor sa timom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koji nastupa pod imenom Alfa Romeo Zauber.

Guess who’s back?! Next two years with @sauberf1team ahead! Feels extremely good to go back where it all began!

Објава коју дели Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) дана 11. Сеп 2018. у 1:13 PDT

Raikonen je u Ferari došao 2007. godine, kada je i osvojio poslednju titulu za italijanski tim u konkurenciji vozača. Nakon što je 2009. godine napustio takmičenje u Formuli 1, vratio se 2012. u tim Lotus. Nakon dve sezone u britanskom timu, koji je doduše prestao da postoji pod imenom Lotus i postao Renault Sport, vraća se u redove Ferarija 2014. godine. Finac i njegov novi/stari tim su se mučili u prvoj sezoni sa novim motorima u F1, pa je Raikonen završio na 12. mestu u konkurenciji vozača. Međutim, od tada diže formu i ređa uspehe uzlaznom putanjom.

"Imam utisak da vozim isto kao i pre deset godina. Ne bih se ni takmičio da ne mislim tako", izjavio je Kimi u razgovoru za sajt F1.

Šampion Formule 2 iz 2017. godine, 20-godišnji Šarl Lekler rodom iz Monaka, biće novi vozač Ferarija. U aktuelnoj sezoni, branio boje budućeg Raikonenovog tima Zaubera. Pridružiće se Nemcu Sebastijanu Fetelu.

He'll be @ScuderiaFerrari's youngest driver since 1961 ?

All the stats you need to know about @Charles_Leclerc's historic move >> https://t.co/TQwGxq6V39#F1 pic.twitter.com/HT4pRKz7YE

— Formula 1 (@F1) 11. септембар 2018.

"Koristi svaku priliku da se domogne bodova tokom trka u autu koji nije u konkurenciji za osvajanje poena. Trudi se maksimalno, čini sve što može", imao je samo reči hvale o svom budućem kolegi nemački vozač.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.