Velike promene - Ferari ima novog vozača, Kimi se vraća gde je počeo!

Izvor: Sportske.net, 11.Sep.2018, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike promene - Ferari ima novog vozača, Kimi se vraća gde je počeo!

Uzalud su navijači Ferarija pokretali peticiju da se Kimi Raikonen zadrži u timu. Rastanak na kraju sezone, zna se za koga će Finac voziti naredne dve.

Pristalice Ferarija pokrenule su peticiju sa željom da Kimi Raikonen ostane u timu, ali je danas postalo jasno da od toga neće biti ništa.

Ferari je danas saopštio da Finac napušta ekipu na kraju sezone, a nedugo zatim vozač je potvrdio gde nastavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << karijeru. Šampion Formule 1 iz 2007. godine dogovorio je saradnju sa Zauberom za koji će voziti tokom 2019. i 2020. godine.

Na taj način Raikonen će ponovo sesti za volan Zaubera u kojem je i počeo karijeru u Formuli jedan 2001. godine. Finac je za Ferari vozio u dva navrata, a drugi mandat započeo je 2014. godine.

Upražnjeno mesto u ekipi Ferarija zauzeće mladi Šarl Lekler (20) koji je dobio jednogodišnji ugovor. Deo tima ostaje Sebastijan Fetel koji ima ugovor do kraja 2020. godine.

Dreams do come true... I'll be driving for @scuderiaferrari for the 2019 Formula 1 World Championship. I will be eternally grateful to @scuderiaferrari for the opportunity given. To @nicolastodt for supporting me since 2011. To my family❤️. 1/3 pic.twitter.com/O4GQVO570b

— Charles Leclerc (@Charles_Leclerc) September 11, 2018

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ferari se drugi put zahvalio Raikonenu: Ciao Kimi!

Izvor: Mondo, 11.Sep.2018

Za razliku od 2009. kada je sa važećim ugovorom morao da ustupi mesto Alonsu i ode u reli šampionat, Finac je ovog puta spremno dočekao rastanak sa "skuderijom" tako da ćemo nastaviti da ga gledamo u Formuli 1...Drugi put u karijeri Kimi Raikonen mora da napusti Ferari, s tim što će mu na kraju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.