F1: Meklaren predstavio pakleni tim

Izvor: Mondo, 11.Dec.2014, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1: Meklaren predstavio "pakleni" tim

Ekipa sa sedištem u Vokingu objavila je da će uz Fernanda Alonsa za taj tim u 2015. voziti Dženson Baton. Kevin Magnusen ostaje kao test vozač.

Ekipa Meklarena priprema se za novu eru. Zvanično su predstavili Fernanda Alonsa, koji je pojačao ekipu iz redova Ferarija, a zatim obelodanili da će mu društvo praviti iskusni Dženson Baton.

Čelnici ekipe iz Vokinga dugo su razmatrali kome će ukazati priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uz Alonsa, ali je izbor pao na Britanca, koji je dobio prednost u odnosu na talentovanog Danca Kevina Magnusena, koji je u nedavno okončanoj sezoni bio drugi vozač ekipe.

Saopšteno je da će Magnusen biti test vozač u 2015. godini.

"Politika Meklarena je uvek bila da sastavi najjači tim i verujem da to sada imamo sa Alonsom i Batonom. Pregovori sa Džensonom su dugo trajali, ali sada kada su završeni, ubeđen sam da ćemo imati dobru saradnju, ako ne i bolju nego što je to bilo u prošlosti. Da ne bude zabune, on je 100 odsto posvećen uspesima ekipe", rekao je šef Meklarene Ron Denis.

Alonso, dvostruki svetski šampion, 2007. godine već je vozio za Meklaren, ali je posle samo jedne sezone napustio tim zbog neslaganja sa Luisom Hamiltonom. On je tada ostvario četiri pobede i zauzeo treće mesto u generalnom plasmanu.

Dve titule u Formuli 1 osvojio je 2005. i 2006. kao član ekipe Reno, u koju se vratio posle napuštanja Meklarena, dok je od 2009. vozio za Ferari.

Alonso i Baton, koji je bio šampion 2009. godine, zajedno su u karijeri ostvarili 47 pobeda.

Debitanstku trku novi tandem Meklarena voziće 15. marta 2015. godine, kada startuje naredni šampionat Formule 1 Velikom nagradom Australije u Melburnu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.