Crvena MUNJA (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 07.Mar.2017, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Crvena MUNJA" (FOTO, VIDEO)

Ferari predstavio svoj najbrži automobil do sada! Koliko može da "razvije"? Gotovo kao avion! Cena? Prava sitnica.

Zove se Ferari 812 Superfast.

Sve je rečeno već u samom nazivu.

Novi lepotan iz "Ferarija" predstavljen je danas na Sajmu u Ženevi, a za novi automobil iz Maranela kažu da je najbrži do sada koji je izašao "ispod čekića" iz fabrike legendarnog italijanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << proizvođača.

Zašto se zove Superfast?

Zato što od 0 do 100 kilometara na sat, ovaj novi Ferari ubrzava za samo 2,9 sekundi, a maksimalna brzina je 340 km/h!

Košta (prema prvim informacijama) oko 300.000 dolara, a ranije je najavljeno da će biti napravljeno ukupno 499 primeraka ovog automobila (što je za 100 komada više od Encoa (Enzo)).

Glavne karateristike superautomobila su 6.5 litarski V12 hibrid motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, koji razvija 789 KS i 718 Nm obrtnog momenta. Još nešto je ključno za automobil (koji će većina nas samo gledati na fotografijama i u katalozima) - ima poboljšanu sedmostepenu automatsku transmisiju koja je povezana sa osveženim V12 motorom, što znači da vozač može da menja brzine brže nego ikada do sada.



Izvor: YouTube

"LIČNA KARTA" Ferarija 812 Superfast

dužina - 4,6 metara

širina - 1,9 metara

visina - 1,2 metra

maksimalna brzina - 340 km/h

ubrzanje - od 0 do 100 khm/hza 2,9 sekundi

motor - 6.5 V12

konjska snaga - 789

maksimalni obrtni momenat - 8,500 (obrtaja u minuti)



Izvor: YouTube

JOŠ SA SAJMA AUTOMOBILA (fotografije)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.