Botasu pol pozicija u Bahreinu, prvi put u karijeri

Izvor: Radio 021, 15.Apr.2017, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Botasu pol pozicija u Bahreinu, prvi put u karijeri

Vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Bahreina, treću trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Finac je do najboljeg startnog mesta na stazi "Sakir" došao krugom od 1:28.769 minuta, sa samo 23 hiljaditinke prednosti u odnosu na svog timskog kolegu Luisa Hamiltona.

Treće mesto na startu trke, u nedelju u 17 časova, zauzeće Sebastijan Fetel u Ferariju.

Botas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je od početka vikenda imao veoma dobar ritam, ali je uspeo da zasija tek u poslednjem delu kvalifikacija i osvoji prvu pol poziciju u karijeri. Hamilton i Fetel, koji su bili u centru pažnje, nisu mogli da mu pariraju, a Britanac mu je na kraju bio najbliži rival. Četvorostruki svetski šampion, koji je u petak bio ubedljivo najbrži na oba slobodna treninga, bio je oko pola sekunde iza osvajača pol pozicije.

Najbolju trojicu sledio je vozač Ferarija Danijel Rikardo, ispred Kimija Raikonena u drugom Ferariju, svog timskog kolege Maksa Ferstapena i vozača Renoa Nika Hilkenberga. Prvu desetoricu na startu kompletiraće Felipe Masa u bolidu Vilijamsa, vozač Hasa Roman Grožan i Džolion Palmer u drugom Renou.

Autor: Sport klub

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Botasu pol pozicija u Bahreinu

Izvor: Radio 021, 15.Apr.2017

Vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Bahreina, treću trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1...Finac je do najboljeg startnog mesta na stazi „Sakir“ došao krugom od 1:28.769 minuta, sa samo 23 hiljaditinke prednosti u odnosu na svog timskog kolegu Luisa Hamiltona...Treće...

Nastavak na Radio 021...

Ko je šeik od Bahreina?

Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2017, 12:40

Očekuje se Hamiltonov i Fetelov surov obračun pri rezultatu 43:43 u šampionatu vozača, ali im planove kvari Valteri Botas..U Bahreinu nedeljno popodne ne miriše na maslačak. U vazduhu se već oseća zapaljena guma, a vremenska F1 prognoza kaže da se najveća koncentracija oktana i pravih tipovanja...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.