Alonso nadmašio Hamiltona u Monaku

Izvor: B92, 22.Maj.2014, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alonso nadmašio Hamiltona u Monaku

Vozač Ferarija Fernando Alonso ostvario je najbolje vreme na drugom treningu pred šestu trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Veliku nagradu Monaka.

Španac je na ulicama Monte Karla najbrži u krug u kišovitim uslovima ostvario u vremenu od 1:18.482 minuta, sa četiri desetinke prednosti u odnosu na Luisa Hamiltona u Meklarenu.

Treće mesto tokom popodneva u Kneževini zauzeo je branilac titule Sebastijan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fetel, koji je bio desetinku iza Hamiltona.

Britanac u Monte Karlu juri peti trijumf zaredom, odnosno nastavak niza koji je započeo u Maleziji. Hamilton je ostvario najbolje vreme dana, od 1:18.271 minuta, a taj krug nije nadmašen tokom popodneva, zbog slabe kiše i vlažne staze u Kneževini.

U takvim uslovima najbolje se snašao Alonso, koji je trening završio ispred Hamiltona i Fetela, a bilo je dosta iznenađujućih rezutata.

Iza najbolje trojice sledio je vozač ekipe Toro Roso Žan-Erik Vernj, ispred Valterija Botasa u Vilijamsu i dvojca Fors Indije Serhija Peresa i Nika Hilkenberga. Prvu desetoricu kompletirali su vozač Meklarena Dženson Baton, Danijel Rikardo u drugom Red Bulu i Kevin Magnusen, koji takođe brani boje Meklarena.

Niko Rozberg, koji je jedini uz Hamiltona ove godine stajao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja, imao je tek 20. vreme, sa četiri i po sekunde zaostatka u odnosu na Alonsa. Lošiji plasman od njega ostvarili su samo Markus Erikson u Katerhemu i vozač Ferarija Kimi Raikonen, koji je proveo samo četiri kruga na stazi.

Petak je slobodan dan u Kneževini, a akcija se nastavlja u subotu slobodnim treningom, koji je na programu u 11 časova. Kvalifikacije se voze u 14 časova, a u isto vreme u nedelju startuje Velika nagrada Monaka, najglamuroznija trka u kalendaru Formule 1.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.