Alonso branipogrešnu taktiku iz Ferarijevog boksa

Izvor: Glas javnosti, 16.Nov.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alonso "brani"pogrešnu taktiku iz Ferarijevog boksa

ABU DABI- Milioni navijača Ferarija i Fernanda Alonsa, što u Italiji, što u Španiji, što širom sveta, ostali su skamenjeni u nedelju. Katastrofalnim previdom sportskog menadžmenta "skuderije"  Alonso je doveden u situaciju da u poslednjoj trci sezone, u Abu Dabiju, izgubi titulu, koja mu je bila nadohvat ruke.

Iz svega, profitirao je konkurentski Red Bul i Sebastien Fetel , koji je pobedio na zatvaranju sezone, a kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je Alonso stigao tek sedmi, Nemac je postao novi, ujedno i najmlađi šampion sveta u Formuli 1 svih vremena.

Iako je ceo svet bio svedok da je upravo rukovodstvo Ferarija najvećim delom krivo za Alonsov krah, Španac nije želeo da okrivi ekipu za to.

- Posle trke uvek je lako videti koja je bila najbolja taktika- stao je šampion iz 2005. i 2006. godine u odbranu onih koji su procenili da je u 16. krugu bitnije da Alonso ode rano u boks i na stazu se vrati ispred Marka Vebera, makar to bilo na kraju kolone, nego da prati vodećeg Fetela i zadrži četvrto mesto, koje mu je garantovalo titulu.

Alonso se posle prevremene izmene guma vratio ispred Vebera, ali se "zakucao" u kolonu vozača, koji su ranije obavili pit-stop, dok je na stazi bio "sejfti kar" i koji nisu nameravali da do kraja trke ponovo napuštaju stazu.

To su u Ferariju morali da znaju, a kada se već našao u "blatu", Alonso nije uspeo da se izvuče.

Mnogi Špancu zameraju što je u izgubljenoj situaciji, iza Nika Rozberga (Mercedes), Roberta Kubice (Reno) i Vitalija Petrova (Reno), odbio da napada, po cenu da ne završi trku, jer je svakako imao brži bolid. Zameraju mu da i u takvoj situaciji bio ono što on u principu jeste - siguran i tačan vozač, koji retko pravi greške, ali koji i ne rizikuje previše.

- Da nismo napravili taj rani pit-stop, Veber bi nas prestigao- tvrdi Alonso, mada se kasnije ispostavilo da to ne bi bilo tako, jer bi Veber bio taj koji bi "udario u zid" iza Rozberga, Kubice i Petrova i da bi on bio taj koji bi morao da smisli kako da ih obiđe...navodi između ostalog Mondo...

SAmo što bi ih Weber sve prestigao,a slina nije imala KOHONES da se bori.Čekao je da neko odustane i da se on popne na postolje.Bravio za VETELA!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.