Vučić: Za cenu benzina ne može mnogo, za dizel ćemo videti

Izvor: B92, 12.Jun.2018, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Za cenu benzina ne može mnogo, za dizel ćemo videti

Govoreći o protestima zbog cene goriva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da s cenom benzina ne može mnogo da se uradi, ali s cenom dizela može.

On je nabrojao zemlje u kojima je gorivo skuplje nego u Srbiji:

"Albanija, sa skoro dvostruko nižim platama i penzijama, ima značajno veću cenu benzina. Austrija, Kipar, Grčka, Malta, Crna Gora... 26 zemlja ima višu cenu benzina nego Srbija“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je on.

Prema njegovim rečima, "Niko u tim zemljama nije šokiran cenom benzina", i naveo je da od 46 evropskih zemalja Srbija ima ubedljivo najnižu cenu električne energije.

"Živ se jedem što sam, kao i obično, rekao - pustite ih da rade šta hoće i što sam tako nešto javno rekao", kazao je predsednik Srbije nakon otvaranja Lidlovog centra u Novoj Pazovi.

Kako je rekao,so cenama benzina ne može mnogo da se uradi, ali je saglasan da trgovci uzimaju veliku maržu. Istakao je da će Vlada posebno razgovarati o ceni dizela.

"Na to pitanje ćemo da odgovorimo suštinski tek kada naslini protesti budu završeni, a biće završeni, hteo to neko ili ne“ , rekao je i dodao da turisti i putnici biraju alternativne pravce i da zaobilaze Srbiju zbog blokiranja auto-puta.

Ponovio je da će država izdvojiti sredstva za dizel, posebno zbog poljoprivrednika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ulicom se neće pritiskati Srbija

Izvor: RTS, 12.Jun.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će država videti šta može da učini po pitanju cene dizela, zbog poljoprivrednika i prevoznika pre svega, ali da nikakve mere neće donositi pod pritiskom ulice, koji organizuju pripadnici bivšeg režima, čiji predsednik Boris Tadić je...

Nastavak na RTS...

Vučić: Država će uticati na cenu dizela

Izvor: Radio 021, 12.Jun.2018

Kometarišući proteste zbog skupog goriva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da oko cene benzina "ne može mnogo toga da se uradi", ali da će država delovati kada je u pitanju cena dizela...Proteklih dana vozači motocikala, automobila, kamiona, blokirali su puteve u nekoliko gradova Srbije....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.