Radnicima kragujevačkog Fijata dve mogućnosti: Dve godine u inostranstvu ili socijalni program

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2022, 19:14

Radnicima kragujevačkog Fijata dve mogućnosti: Dve godine u inostranstvu ili socijalni program

Kompanija Fijat u Kragujevcu smatra da je od 2016 zaposlenih 1541 radnik višak, a zaposlenima će biti ponuđene samo dve mogućnosti - da odu da rade u inostranstvu 2 godine ili da napuste fabriku uz socijalni program.

Ovo je poruka nakon današnjeg sastanka menadžmenta kompanije i Samostalnog sindikata koji je, inače, bio hitno sazvan i na kojem predstavnici kompanije nisu usvojili primedbe sindikata. Sindikatu je ponuđen socijalni program sa listom radnika koji su tehnološki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << višak, a program je dostavljen i Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Sindikat ističe da se među 1541 radnikom koji su višak, nalaze predsednik reprezentativnog sindikata, njegov zamenik i članovi Odbora istog sindikata.

"Pozivamo predsednicu Vlade da upozori Fijat da ne poziva radnike pre sastanka sa njom, zakazanog za ponedeljak 30. maj kako bi ih upoznali sa ponudom. Očekujemo da gradonačelnik Kragujevca, koji je izjavljivao da grad i republika neće dozvoliti otpuštanje radnika, preduzmu potrebne radnje, da se osujeti namera kompanije Fijat", poručili su iz Sindikata.

Radnike su pozvali da se ne izjašnjavaju o ponudi Fijata do ponedeljka, kada će se održati sastanak sa predsednicom Vlade.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.