RENO PRED GAŠENJEM: Virus zatvara NAJVAŽNIJU FABRIKU u Francuskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2020, 19:39

"RENO" PRED GAŠENJEM: Virus zatvara NAJVAŽNIJU FABRIKU u Francuskoj

Prvi kvartal auto-gigant završio sa padom prodaje od 19 odsto

Francuski ministar finansija Bruno le Mer upozorava da je zbog mera za suzbijanje korona virusa francuski proizvođač automobila "Reno" u ozbiljnim finansijskim teškoćama i da bez državne pomoći možda neće preživeti.

Le Mer je naglasio je da će francuska vlada, koja je jedan od najvećih deoničara kompanije, odobriti pomoć nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što je "Reno" obavesti o svojoj strategiji.

- Stav vlade i države kao deoničara je da fabrika u Flinsu ne sme da bude zatvorena - naglasio je ministar komentarišući medijske izveštaje da "Reno" razmatra zatvaranje nekoliko fabrika u Francuskoj uključujući i najvažniju u Flinsu severno od Pariza.

Francuska država ima 15 odsto udela u Renou, a status najvećeg deoničara kompanije deli s japanskim "Nisanom".

Vlada trenutno pregovara o zajmu u iznosu od pet milijardi dolara s "Renoovim" menadžmentom, koji, prema rečima ministra, neće biti odobren dok kompanija ne predstavi svoju strategiju.

To će morati da uključi prelaz na vozila koja su više ekološka, a vlada očekuje od "Renoa" i veću produktivnost i veći udeo domaćih vozila, posebno električnih.

"Reno" je u prvom kvartalu ove godine ostvario 10,1 milijardu evra prihoda od prodaje, što je pad od 19,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Reno" u ozbiljnim finansijskim problemima zbog pandemije

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2020

Francuski ministar finansija Bruno le Mer upozorava da je zbog mera za suzbijanje korona virusa francuski proizvođač automobila "Reno" u ozbiljnim finansijskim poteškoćama i da bez državne pomoći možda neće preživeti...U razgovoru za Radio Europe 1, Le Mer je naglasio je da će francuska vlada,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.