Profit NIS-a kao i u prošloj godini

Izvor: B92, 10.Okt.2012, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profit NIS-a kao i u prošloj godini

Beograd -- Direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko očekuje da će profit te firme u prvih devet meseci 2012. biti na nivou profita u istom peridu prošle godine.

Profit NIS-a u prvih devet meseci prošle godine bio je 27,1 milijarda dinara.

Na poslovanje NIS-a negativno je uticao pad dinara i cena nafte na svetskom tržištu, rekao je Kravčenko posle potpisivanje memoranduma o saradnji najveće srpske naftne kompanijne i Mercedes-Benca Srbija i Crna Gora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je najavio da će precizni podaci o poslovanju NIS-a u prvih devet meseci ove godine biti objavljeni krajem oktobra.

Memorandum o saradnji NIS-a i Mercedes-Benca potpisan je na štandu NIS-a na međunarodnim sajmovima ekologije i energetike Ekofer i Energetika koji su danas otvoreni na Beogradskom sajmu.

Prema tom memorandumu, Mercedes-Benc će kupcima svojih vozila, kao i vozačima kamiona u tranzitu preporučivati da u Srbiji koriste NIS-va

goriva i ulja.

Rečeno je i da je srpska naftna kompanija od Mecedesa kupila 44 cisterne za prevoz goriva, od čega je 20 isporučeno, a preostale 24 će stići do kraja godine.

Generalni direktor Mercedes-Benca Srbija i Crna Gora Andreas Binder je istakao da će dokument koji je danas potpisan biti dobra platforma za

razvoj novih zajedničkih projekata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kravčenko: Profit na nivou prošlogodišnjeg

Izvor: Beta Video, 10.Okt.2012

Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko izjavio je da očekuje da će profit te naftne kompanije u prvih devet meseci 2012. biti na nivou profita u istom peridu prošle godine.

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Profit NIS-a kao i u prošloj godini

Izvor: Capital.ba, 10.Okt.2012

BEOGRAD, Direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko očekuje da će profit te firme u prvih devet mjeseci 2012. biti na nivou profita u istom peridu prošle godine. Profit NIS-a u ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.