Srbija

Sreda, 10.10.2012.

13:31

Profit NIS-a kao i u prošloj godini

Direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko očekuje da će profit te firme u prvih devet meseci 2012. biti na nivou profita u istom peridu prošle godine.

Izvor: Beta

Default images

Profit NIS-a u prvih devet meseci prošle godine bio je 27,1 milijarda dinara.

Na poslovanje NIS-a negativno je uticao pad dinara i cena nafte na svetskom tržištu, rekao je Kravčenko posle potpisivanje memoranduma o saradnji najveće srpske naftne kompanijne i Mercedes-Benca Srbija i Crna Gora.

On je najavio da će precizni podaci o poslovanju NIS-a u prvih devet meseci ove godine biti objavljeni krajem oktobra.

Memorandum o saradnji NIS-a i Mercedes-Benca potpisan je na štandu NIS-a na međunarodnim sajmovima ekologije i energetike Ekofer i Energetika koji su danas otvoreni na Beogradskom sajmu.

Prema tom memorandumu, Mercedes-Benc će kupcima svojih vozila, kao i vozačima kamiona u tranzitu preporučivati da u Srbiji koriste NIS-va
goriva i ulja.

Rečeno je i da je srpska naftna kompanija od Mecedesa kupila 44 cisterne za prevoz goriva, od čega je 20 isporučeno, a preostale 24 će stići do kraja godine.

Generalni direktor Mercedes-Benca Srbija i Crna Gora Andreas Binder je istakao da će dokument koji je danas potpisan biti dobra platforma za
razvoj novih zajedničkih projekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: