Izvor: S media, 11.Avg.2012, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni manje ni više: Audi uveo digitalni retrovizor

Pritom mislimo na bočne retrovizore koji stvaraju prevelik otpor vazduha i nepotrebnu potrošnju goriva. Digitalni retrovizori nameću se kao praktično rešenje, međutim još niko, pa ni Audi, nije krenuo u tom smeru.

Audi je digitalnim retrovizorom rešavao drugi problem. Njegov električni superautomobil R8 e-tron nema zadnji prozor pa su Nemci problemu doskočili montiravši 7,7-inčni AMOLED ekran >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << povezan s kamericom koji pokazuje šta se događa iza vozila.

Ekran se može prema potrebi da se isključi, zadnje svetlo se automatski podešava zavisno o količini svetla u unutrašnjosti, a Audi uskoro planira da doda još sadržaja da bi ekran nudio vozaču više informacija.

(Tportal)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Jeste li spremni za Audijev digitalni retrovizor?

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Avg.2012

Audijeva novotarija neće biti dostupna na svim modelima, no ne sumnjamo da bi digitalni retrovizori mogli u bližoj budućnosti postati standardni dio opreme.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.