Fordovi planovi za Evropu: Osam električnih vozila ove godine, 17 do 2024.

Izvor: B92, 10.Sep.2019, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fordovi planovi za Evropu: Osam električnih vozila ove godine, 17 do 2024.

Dirborn -- Kompanija Ford motor najavila je lansiranje 17 elektičnih vozila u periodu do 2024. godine, od kojih osam do kraja ove godine.

Iz Forda kažu da očekuju da će najveći broj prodatih vozila do 2022. doći od kupovine električnih vozila.

U kompaniji očekuju da će do tada prodati čak milion električnih automobila, prenosi Rojters.

Ford je ranije ove godine najavio da će sva njihova vozila dobiti i električnu opciju, tačnije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lansiraće vozila sa blago hibridnom tehnologijom, plag-in hibridom ili vozila na čisti električni pogon.

Blagi hibrid koristi elektromotor kao pomoć motoru sa unutrašnjim sagorevanjem, dok potpuni hibrid ima veći elektromotor i bateriju poput baterije blagog hibrida. Može pokretati automobil sa elektromotorom na kratke razdaljine, a svoju bateriju puni koristeći motor ili regenerativno kočenje.

Plag-in hibrid može se puniti tako što ga doslovno priključite na javnu stanicu za punjenje. Nudi veći potpuno električni domet zahvaljujući većem baterijskom paketu i elektromotoru.

Ova automobilska kompanija trenutno prolazi kroz proces restrukturisanja poslovanja u Evropi, nakon što je u junu najavila ukidanje 12.000 radnih mesta, zatvaranje pet postrojenja i smanjenje broja smena u još nekim fabrikama u Evropi do kraja 2020. godine, u nastojanju da se u evropskom regionu vrati na staze profitabilnosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVI FORDOVI PLANOVI Osam električnih vozila u Evropi ove godine

Izvor: Blic, 10.Sep.2019

Automobilska kompanija Ford Motor objavila je da će ove godine lansirati osam električnih automobila u Evropi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.