Fordovi planovi za Evropu: Osam električnih vozila ove godine, 17 do 2024.

Kompanija Ford motor najavila je lansiranje 17 elektičnih vozila u periodu do 2024. godine, od kojih osam do kraja ove godine.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2019.

13:53

Fordovi planovi za Evropu: Osam električnih vozila ove godine, 17 do 2024.
Foto: Epa, Will Oliver

Iz Forda kažu da očekuju da će najveći broj prodatih vozila do 2022. doći od kupovine električnih vozila.

U kompaniji očekuju da će do tada prodati čak milion električnih automobila, prenosi Rojters.

Ford je ranije ove godine najavio da će sva njihova vozila dobiti i električnu opciju, tačnije, lansiraće vozila sa blago hibridnom tehnologijom, plag-in hibridom ili vozila na čisti električni pogon.

Blagi hibrid koristi elektromotor kao pomoć motoru sa unutrašnjim sagorevanjem, dok potpuni hibrid ima veći elektromotor i bateriju poput baterije blagog hibrida. Može pokretati automobil sa elektromotorom na kratke razdaljine, a svoju bateriju puni koristeći motor ili regenerativno kočenje.

Plag-in hibrid može se puniti tako što ga doslovno priključite na javnu stanicu za punjenje. Nudi veći potpuno električni domet zahvaljujući većem baterijskom paketu i elektromotoru.

Ova automobilska kompanija trenutno prolazi kroz proces restrukturisanja poslovanja u Evropi, nakon što je u junu najavila ukidanje 12.000 radnih mesta, zatvaranje pet postrojenja i smanjenje broja smena u još nekim fabrikama u Evropi do kraja 2020. godine, u nastojanju da se u evropskom regionu vrati na staze profitabilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: