Lajović pao posle više od tri i po sata borbe, o opstanku odlučuje Krajinović

Izvor: Blic, 14.Sep.2014, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović pao posle više od tri i po sata borbe, o opstanku odlučuje Krajinović

Dušan Lajović poražen je od Somdeva Devarmana sa 1:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:2, čime je Indija izjednačila na 2:2 u borbi za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Za odlučujući poen, boriće se Filip Krajinović protiv Jukija Bambrija od 16.30.

Lajović je imao velikih problema da zadrži servis u prvom gemu, ali je onda počeo da pritiska Devarmana sve do brejka koji je napravio u četvrtom gemu za 3:1. Dušan je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u svakom gemu na servis Indijca imao brejk lopte, dok ni glasna publika, koja je ponekad smetala teniserima, nije pomogla domaćem igraču da se odupre, pa je brejk pao i u šestom gemu za 5:1.

Nakon tačno pola sata igre Lajović je došao do prvog seta pošto je osvojio prvi poen, a onda je Devarman došao do 15:15, ali je to sve bilo od predstavnika Indije, tako da je deonica zaključena sa 6:1.

Činilo se da indijski predstavnik nema šta da traži ni u drugom setu pošto se samo čekao trenutak kada će Lajović da mu oduzme servis, ali se desilo suprotno pošto je Srbin prvi ispustio prvi udarac. Dušan je u desetom gemu branio jednu brejk loptu, ali nije uspeo da je odbrani, tako da je set zaključen sa 6:4 za Devarmana.

Lajović nije uspeo da dođe do svoje igre u trećem setu, a od brejk lopte nije bilo ni traga ni glasa. Sve je to iskoristio protivnik koji je oduzeo servis Duciju, a onda i potvrdio vođstvo za 4:1.

Ipak, Lajović počinje da se budi postepeno i uz jedan brejk vezuje tri gema, a onda u ključnom trenutku nastavlja sa furioznom igrom protiv zbunjenog Devarmana koji gubi još jedan servis, a onda i set (6:4).

Indijski predstavnik je lako došao do prvog gema u četvrtom setu, a onda je svim silama napadao Lajovićev prvi udarac, ali posle osam minuta Srbin je došao do izjednačenja. Prvi do brejk došao je Devarman za 3:1, a onda je nastupila serija brejkova u petom, šestom, sedmom i osmom gemu gde je Lajović izvukao deblji kraj pošto je protivnik ostao u plusu (5:3).

Ni dve dobre reakcije nisu bile dovoljne da se spreči Devarman u nameri da uvede meč u peti set (6:3). A u odlučujućem periodu igre, posle brejka za 2:1 koji je potvrdio odličnim servisom, uz podršku publike i fanatičnu želju došao je do meč lopte posle tri sata i skoro 40 minuta igre.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejvis kup: Lajović "pao" posle maratona, Krajinović čovek odluke

Izvor: Sportal.rs, 14.Sep.2014

Ni Dušan Lajović nije uspeo da osvoji pobednički poen za Srbiju protiv Indije u plej-ofu Svetske grupe Dejvis kupa. Srpski teniser poražen je u prvom singl meču u nedelju od Somdeva Devarmana rezultatom 3:2, po setovima  1:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:2  posle tri sata i 40 minuta igre...Vodi je srpski...

Nastavak na Sportal.rs...

Lajović: "Verujem u Filipa"

Izvor: Sportske.net, 14.Sep.2014

Dušan Lajović izrazio je razočarenje nakon poraza od Indijca Devarmana ali je poručio da veruje u trijumf Filipa Krajinovića a samim tim i u opstanak naše Dejvis Kup reprezentacije u Svetskoj grupi.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.