Ако мислите да ће неки производи трајати заувек, варате се! И ови производи заправо имају рок трајања

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2024, 14:01

Ако мислите да ће неки производи трајати заувек, варате се! И ови производи заправо имају рок трајања

Након одређеног времена, требало би да се решите неких ствари. Иако мислимо да ће неки производи трајати заувек, они заправо имају рок трајања. Фото: Pixabay/ congerdesign Квасац Квасац има ограничен рок трајања који варира у зависности од облика. Затворени суви квасац може да се чува >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << до две године, али након отварања његов квалитет опада, па га треба искористити у року од четири месеца. Иако им је рок трајања веома дуг, након отварања треба их искористити што пре јер губе на квалитету.
Боје за храну Док боје гела или пасте могу да се осуше током времена и изгубе део своје снаге, течне боје за храну могу трајати заувек. Иако је безбедна, боја за храну којој је истекао рок трајања можда неће дати тако живу боју као свеже примењена боја за храну.
Сирће Може се користити у различите сврхе, укључујући чишћење и кување, и има изванредан рок трајања. Иако се сирће технички никада не поквари и безбедно је за употребу у сваком тренутку, саветује се да га користите у року од две године од отварања за најбољи квалитет.
Маслиново уље Маслиново уље има рок трајања. Ако се не отвори, може се чувати до две године, а отворену флашу треба искористити у року од шест до дванаест месеци.
Šta nauka misli o pivu nakon treninga?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ако мислите да ће неки производи трајати заувек, варате се! И ови производи заправо имају рок трајања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.