Izvor: Luftika.rs, 19.Maj.2024, 14:10

Preskočite ove namirnice na švedskom stolu – mogle bi biti opasne

Većina gurmana se slaže da kada ste na odmoru, jedna od pogodnosti boravka u hotelu je kontinentalni doručak ili doručak na bazi švedskog stola. S druge strane, jedna od najvećih poteškoća koje možete doživeti na odmoru je da sve vreme provedete u kupatilu, nakon što ste se otrovali hranom.
Hrana koja je stajala napolju celo jutro može biti izložena velikom riziku od potencijalne bakterijske kontaminacije, tako da je važno znati koja je hrana bezbedna za jelo, a koju biste možda želeli da preskočite.
– Postoje dva glavna faktora o kojima razmišljam, a koja mogu povećati rizik od dobijanja bolesti uzrokovanih hranom – objasnila je dr Elen Šumaker, direktorka programa „Bezbedni tanjiri“ na Državnom...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.