Alen u Prištini: ZSO suštinski korak za evroatlantski put Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2024, 14:07

Alen u Prištini: ZSO suštinski korak za evroatlantski put Prištine

Podsekretarka Sjedinjenih Američkih Država za javnu diplomatiju Elizabet Alen izjavila je danas u Prištini da je Zajednica srpskih opstina (ZSO) suštinski korak Prištine ka evroatlantskom putu.

Alen je, posle sastanka sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, rekla da su imale "produktivnu diskusiju o dezinformacijama, politikantstvu, podršci civilnom društvu i multilateralnom angažmanu", prenosi RTS.

"Razgovarale smo i o kritičnom pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evropskog i evroatlantskog puta Kosova. Razgovarale smo o suštinskom koraku ka evroatlantskom putu Kosova - napredovanju Kosova za Zajednicu opština sa srpskom većinom", rekla je ona.

Alen i Osmani potpisale su memorandum za borbu protiv manipulacije informacijama stranih zemalja.

Formiranje ZSO je obaveza Prištine na osnovu Briselskog sporazuma iz 2013. godine, ali Priština odbija da ispuni tu obavezu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Elizabet Alen: Kosovo pripada EU i NATO

Izvor: Danas, 19.Maj.2024

Podsekretarka američkog Stejt departmenta za javnu diplomatiju Elizabet Alen izjavila je danas u Prištini da Kosovo pripada Evropskoj uniji i NATO.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.