VEROVATNO NISTE ZNALI: Koje su najpopularnije automobilske marke u Evropi

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2023, 10:21

VEROVATNO NISTE ZNALI: Koje su najpopularnije automobilske marke u Evropi

Tesla možda ima najprodavaniji model u prvoj polovini godine, ali daleko zaostaje za ovom markom.

Tokom prve polovine 2023. u Evropi je registrovano 6,56 miliona novih automobila, što je 17 odsto više u odnosu na isti period 2022. godine (5,59 miliona primeraka). Na vrhu liste našao se Tesla Model Y, koji je zabeležio povećanje broja prodatih jedinica za preko 200%, prestigavši modele Dacia Sandero i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Volkswagen T-Roc, kao i Peugeot 208 – lidera iz 2022.

Volkswagen je ojačao svoju poziciju među proizvođačima i ima značajnu prednost ispred drugoplasirane Toyote, dok je na trećem mestu, iznenađujuće, Audi. Pogledajte listu top-25 naprodavanijih auto-brendova u Evropi u prvoj polovini 2023:
Pogledaj vesti o: Dacia

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.