Dacia razočarala na testu bezbednosti – samo 2 zvezdice za Sandero Stepway i Logan FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 14:01

Dacia razočarala na testu bezbednosti – samo 2 zvezdice za Sandero Stepway i Logan FOTO/VIDEO

EuroNCAP je objavio rezultate najnovijih ispitivanja bezbednosti.

U poslednjoj turi testirana su četiri modela - pored novog Sandera Stepway i Logana, na ispitivanju su bila i dva električna automobila, Volkswagen ID.4 i Škoda Enyaq iV.

Rumunski dvojac prilično je razočarao, s obzirom da je ocenjen sa samo 2 od maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost, dok je električni duo iz VW grupacije očekivano dobio najviše ocene.

Sandero Stepway i Logan su u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbednosti odraslih putnika imali skor od 70%, a na polju bezbednosti dece-putnika 72%. U segmentu zaštite pešaka, rumunski modeli zabeležili su skor od 41%, a u oblasti elektronskih sistema asistencije vozaču 42%.

Upravo su ove dve poslednje kategorije prevagnule u ukupnoj oceni, pa su Sandero Stepway i Logan dobili po 2 zvezdice.

EuroNCAP navodi i da bi, ukoliko bi se te dve oblasti isključile iz konačnog rezultata, dva Dacia modela verovatno imala po 4 zvezdice.

"Bezbednost je veoma napredovala u najnovijim modelima automobila, a najveći pomak sada se postiže korišćenjem visoke tehnologije kako bi se sprečilo da se nesreće uopšte dese. Jasno je da Dacia ima svoje tržište i kupce i da se drži toga, ali ocena od dve zvezdice pokazuje nizak nivo ambicija proizvođača, čak i za tako jeftini proizvod", kažu u organizaciji EuroNCAP.

"Njihova odluka da ne ponude kameru u standardnoj opremi je razočaravajuća iočigledno je u neskladu sa tržištem, pogotovo jer su u kompaniji svesni da će njihovi automobili uskoro morati da se usklade sa novom Opštom uredbom o bezbednosti", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dacia Sandero

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dacia Logan, Dacia Sandero Stepway, Volkswagen ID.4 i Škoda Enyaq iV na EuroNCAP testu

Izvor: AutoBlog, 14.Apr.2021

Nezavisna evropska organizacija za ispitivanje bezbednosti vozila je objavila rezultate najnovijih crash testova u kojima su učestvovali Dacia Logan, Sandero Stepway, Volkswagen ID.4 i Škoda Enyaq iV. Oba električna modela na ovom testu (Volkswagen ID.4 i Škoda Enyaq iV) su i sa standardnim bezbednosnim...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.