Dacia ima novosti: Sledeći Sandero biće i te kako zanimljiv

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 09:11

Dacia ima novosti: Sledeći Sandero biće i te kako zanimljiv

Dacia je odlučila da ide u korak sa trendovima u automobilskoj industriji, čak i kada su najpopularniji modeli u pitanju.

Denis Le Vot, šef kompanije, potvrdio je na sajmu automobila u Ženevi da će sledeća generacija modela Dacia Sandero imati i električnu verziju. Takođe, dodao je da će biti predstavljen do 2028. godine, i i da će se proizvoditi do 2035.

Izgleda da će sledeća generacija Sandera i dalje biti dostupna sa termalnim motorima, iako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Le Vot nije precizirao hoće li ti motori biti konvencionalni ili hibridni.

S obzirom na to da je 2035. godina granica u tranziciji na električnu eru, sledeća generacija Sandera bi mogla biti poslednja koja će ići na bilo kakvu vrstu SUS motora.

"Sledeća generacija Sandera bit će ogroman automobil", rekao je Le Vot u Ženevi za Automotive News Europe, dodajući da će popularni hečbek imati koristi od razvoja malih električnih automobila, kao što su Renault 5 ili Renault 4.

Dodao je da se i dalje razmatra da li će Dacia ostati u segmentu mini automobila nakon što mdoel Spring završi svoj životni ciklus. Razlog je to što Renault grupa razvija sledeću generaciju Twinga, modela koji bi trebalo da košta manje od 20.000 evra i da se pravi u Evropi.

Trenutno, Dacia je u procesu premeštanja celokupne proizvodnje Sandera i Joggera u Maroko, jer su ta dva vozila slična donekle, a njihova glavna fabrika u Rumuniji praviće novi Duster i nadolazeći SUV Bigster, koji su takođe slični.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dacia Sandero

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.