Zvezda se mučila, Stefan Jović dominirao - Mega pala za prvo mesto

Izvor: MozzartSport.com, 25.Maj.2017, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda se mučila, Stefan Jović dominirao - Mega pala za prvo mesto

Crveno-beli slavili na gostovanju u Sremskoj Mitrovici u okviru MOZZART Superlige - 73:67

Zvezda se muči, Mega se otima i napada,ali ishod uvek ostaje isti! Novo gostovanje kluba sa Malog Kalemgdana u Saremskoj Mitrovici i novi trijumf oslabljene Crvene zvezde, vrlo verovatno vredan prvog mesta uoči plej - ofa -73:67 .

Pošteno su morali izabranici Dejana Radonjića da se pomuče i oderu kolena kako ni kvalitet više pretočili u pobedu u okviru desetog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kola MOZZART Superlige. Agresivan tim Dejana Milojevića pokušao je da iskoristi neigranje Nejta Voltersa i Marka Simonovića... Nije vredelo. Mega je stalno bila na braniku velikom rivalu, stizala ga, ali je Crvena zvezda prva ušla u ciljnu ravninu.

Lepo je sve predvideo Dejan Milojević. Osim jedne stvari. Reprezentativni plejmejker Stefan Jović je suviše dobar igrač da biste se kockali sa njegovim šutem. Rođeni Nišlije bio je lokomotiva regionalnog šampiona u Sremskoj Mitrovici i sa 20 poena bio praktično meč viner. Košgeterskom učinku dodao je i šest asistencija, odbijavši svaki napad Mege.

I pored konačnog ishoda Mega zaslužuje sve čestitke. Vođstvom na samom početku nagovestilo je da se domaćin neće predati bez borbe. Tako je i bilo. Zvezda je imala minimalnu prednost, ali nikako nije uspevala da prelomi rivala.

I to iz prostog razloga jer je Mega pored dobre igre u tranziciji, demonstrirala i odličan šut spolja. Prednjačio je mladi Nemac Mušidi sa fantastičnim procentom van linije 6,75. Njemu uz rame je bio Jovan Novak... Kako bilo Zvezda je četiori poena viška na poluvremenu. Mega je šansu prepustila u trećoj četvrtini. Tim Dejana Milojevića je mogao i da povede i crveno-bele uvede u nervozu... Međutim, nedostajao je još neko ko će biti protivteža Stefanu Joviću.

Imao je reprezentativni plejmejker odličnu sekvencu i u poslednjoj četvrtini. Dovoljno da Zveda ode na prvu dvocifrenu prednost (67:57) i ubije iluziju Mege da može do velike pobede.

Pored Stefana Jovića (20 poena) zapažen učinak u Crvenoj zvezdi imao je kapiten Mitrović (13 poena) i tri skoka. Bjelica je odličnom igrom u poslednjoj deonici stigao do deset poena.

Kod Mega Leksa bolji od ostalih bio je Mušidi (16 poena)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.