Održana manifestacija Svinjarsko povečerje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2024, 13:16

Održana manifestacija "Svinjarsko povečerje"

Manifestacija posvećena tradicionalnom načinu života žitelja Donjeg Srema "Svinjarsko povečerje" održana je u sklopu obeležavanja Dana Opštine Pećinci u centru Donjeg Tovarnika.
Manifestaciju je svečano otvorio predsednik Opštine Siniša Đokić, a prisutni su imali priliku da vide kako se tope čvarci, sprema tarana i svinjski paprikaš na način kako su to radili njihovi preci.
Priliku da uživaju u ukusima ovog kraja građani ne propuštaju i kažu da je ovo pravi način očuvanja tradicije.
Topljenje čvaraka u oraniji, priprema tarane i svinjskog paprikaša kako su to radile naše bake nikog nisu ostavili ravnodušnim, a majstori svog zanata otkrili su nam svoje kulinarske tajne.
...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Svinjarskim povečerjem završeni Dani opštine Pećinci (VIDEO)

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 28.Maj.2024, 11:20

PEĆINCI – Sedmodnevno obeležavanje Dana opštine Pećinci privedeno je kraju 26. maja Svinjarskim povečerjem u Donjem Tovarniku. Manifestacija je posvećena očuvanju sećanja na način života sremskih svinjara, koji su nekada svoje čopore čuvali u šumama Obedske bare. Manifestaciju je otvorio...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.