Rusija pozvala avganistanske talibane na ekonomski forum u Sankt Peterburgu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2024, 13:20

Rusija pozvala avganistanske talibane na ekonomski forum u Sankt Peterburgu

Direktor Druge uprave za Aziju ruskog Ministarstva spoljnih poslova Zamir Kabulov izjavio je danas da je Rusija pozvala pokret talibana iz Avganistana na ekonomski forum "SPIEF" u Sankt Peterburgu.
"Tradicionalno, Avganistanci su zainteresovani za nastavak proširenja saradnje u kupovini naftnih proizvoda i drugih dobara iz Rusije", naveo je Kabulov govoreći o tome zašto su avganistanski talibani pozvani na forum, prenosi TAS S.
Kabulov je takođe rekao da su ministarstva spoljnih poslova i pravde izvestila predsednika Vladimira Putina da talibanski pokret može biti uklonjen sa liste terorističkih organizacija.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio 2. aprila da Rusija ima važne hitne teme o...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.