SPAJAJU SE OVA DVA AUTOMOBILSKA GIGANTA: Nastaće četvrti najveći proizvođač na SVETU

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPAJAJU SE OVA DVA AUTOMOBILSKA GIGANTA: Nastaće četvrti najveći proizvođač na SVETU

Još nije doneta odluka o imenu nove kompanije.

Kompanije Fijat Krajsler (FCA) i Pežo-Sitroen (PSA) saopštile su danas da su njihovi upravni odbori potpisali obavezujući sporazum o spajanju ove dve automobilske grupacije, čime će nastati četvrti najveći proizvođač automobila u svetu.

Dve kompanije su u zajedničkom saopštenju navele da će na čelu nove grupe biti glavni izvršni direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << PSA Karlos Tavares, a predsednik Fijat Krajslera Džon Elkan će predsedavati udruženom kompanijom, prenosi agencija AP.

Još nije doneta odluka o imenu nove kompanije, saopštili su rukovodioci na telekonferenciji. Generalni direktor FCA Majk Manli ostaće na rukvodećoj funkciji, ali nije rečeno na kojoj.

Spajanjem dva auto-giganta na "fifti-fifti" osnovi, koje je najavljeno u oktobru, rađa se grupa sa prihodima od gotovo 170 milijardi evra i proizvodnjom 8,7 miliona automobila godišnje, što je svrstava odmah iza Tojote, Folksvagena i saveza Reno-Nisan.

Kompanije očekuju od ovog merdžovanja uštedu od 3,7 milijardi evra godišnje, a ta sredstva će uložiti u "novu eru održive mobilnosti" kako bi ispunili stroge nove globalne propise o emisiji štetnih gasova.

U saopštenju se navodi da, prema sporazumu, nijedna fabrika neće biti zatvorena.
Pogledaj vesti o: Chrysler

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spajanje Pežoa i Opela moglo bi da donese TEKTONSKE PROMENE ZA FIJAT u Kragujevcu, ali pod ovim uslovima

Izvor: Blic, 19.Dec.2019, 12:31

Mada je još uvek rano reći na koji način bi spajanje Fijat-Krajslera i PSA grupe u čijem su vlasništvu Pežo, Sitroen i Opel, mogli da utiču na fabriku u Kragujevcu, moguće posledice povezivanja dva automobilska giganta ne bi trebalo zanemariti, ocenjuju sagovornici Blic Biznisa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.