Kome je potreban devetobrzinski menjač?

Izvor: B92, 16.Maj.2014, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kome je potreban devetobrzinski menjač?

Chrysler je u maju 2013. počeo proizvodnju prvog devetobrzinskog automatskog menjača. Godinu dana kasnije, proizvodnja je proširana na još jedan pogon u Indijani, a osim u automobile marki Chrysler i Jeep, menjači iz nove fabrike ugrađivaće se i u neke FIAT-ove modele.

Otvaranju pogona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji će zaposliti 850 novih radnika, prosustvovao je izvršni direktor kompanije FIAT Chrysler Automobiles, Serđo Markione. On je kazao da je maksimalni proizvodni kapacitet fabrike 800 hiljada menjača godišnje.

Menjači će se isporučivati fabrikama u SAD u kojima se izrađuju Jeep Cherokee i Chrysler 200, kao i FIAT-ovim pogonima u Italiji, Turskoj, Brazilu i Kini.

Chrysler je od 2009. do danas uložio više od 1,6 milijardi dolara (1,16 milijardi evra) u razvoj i proizvodnju nove generacije automatskih menjača u Indijani, dok je u istom periodu angažovao 2.600 novih radnika. Trenutno je u toj američkoj državi u pet fabrika ove kompanije zaposleno preko 7.000 radnika.

Pročitajte o devetobrzinskim menjačima koje razvijaju GM i Ford.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kome je potreban devetobrzinski menjač?

Izvor: B92, 16.Maj.2014

Chrysler je u maju 2013. počeo proizvodnju prvog devetobrzinskog automatskog menjača. Godinu dana kasnije, proizvodnja je proširana na još jedan pogon u Indijani, a osim u automobile marki Chrysler i Jeep, menjači iz nove fabrike ugrađivaće se i u neke FIAT-ove modele...Otvaranju pogona koji će...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.