Kome je potreban devetobrzinski menjač?

Izvor: B92, 16.Maj.2014, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kome je potreban devetobrzinski menjač?

Chrysler je u maju 2013. počeo proizvodnju prvog devetobrzinskog automatskog menjača. Godinu dana kasnije, proizvodnja je proširana na još jedan pogon u Indijani, a osim u automobile marki Chrysler i Jeep, menjači iz nove fabrike ugrađivaće se i u neke FIAT-ove modele.

Otvaranju pogona koji će zaposliti 850 novih radnika, prosustvovao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvršni direktor kompanije FIAT Chrysler Automobiles, Serđo Markione. On je kazao da je maksimalni proizvodni kapacitet fabrike 800 hiljada menjača godišnje.

Menjači će se isporučivati fabrikama u SAD u kojima se izrađuju Jeep Cherokee i Chrysler 200, kao i FIAT-ovim pogonima u Italiji, Turskoj, Brazilu i Kini.

Chrysler je od 2009. do danas uložio više od 1,6 milijardi dolara (1,16 milijardi evra) u razvoj i proizvodnju nove generacije automatskih menjača u Indijani, dok je u istom periodu angažovao 2.600 novih radnika. Trenutno je u toj američkoj državi u pet fabrika ove kompanije zaposleno preko 7.000 radnika.

Pročitajte o devetobrzinskim menjačima koje razvijaju GM i Ford.
Pogledaj vesti o: Jeep

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.