Fijat seli proizvodnju, koštaće milijarde

Izvor: B92, 14.Jan.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat seli proizvodnju, koštaće milijarde

Njujork -- Italijansko-američki proizvođač automobila Fijat Krajsler će potrošiti milijardu dolara na prebacivanje proizvodnje terenskih vozila iz Meksika u Mičigen.

Tu će otvoriti novih 2.500 radnih mesta.

FCA će, takođe, isplatiti bonuse u iznosu od po 2.000 dolara za 60.000 zaposlenih u SAD, koji će biti isplaćeni u drugom kvartalu ove godine, prenosi "NJujork tajms".

"Najnovija odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je odraz naše konstantne posvećenosti proizvodnji u SAD i zaposlenima koji su doprineli uspehu FCA", navodi se u saopštenju izvršnog direktora kompanije, Serđa Markionea.

Poreska reforma, koja je prošlog meseca usvojena u SAD, u najvećoj meri je uticala na to da se FCA odluči na ovakav korak, saopšteno je iz kompanije.

Američki predsednik Donald Tramp odmah je pozdravio najnoviji potez FCA, napisavši na Tviteru:

"Hvala Krajsleru, vrlo mudra odluka. Birači u Mičigenu vrlo su srećni što su glasali za dvojac Tramp/Pens."

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.