DOBIO JE 10.000 EVRA DA PRENESE DROGU IZ TIRANE U MALME: Carinici zanemeli kad su videli kako i čime je zakamuflirao kola (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 05.Dec.2016, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOBIO JE 10.000 EVRA DA PRENESE DROGU IZ TIRANE U MALME: Carinici zanemeli kad su videli kako i čime je zakamuflirao kola (FOTO)

Naivni narkodiler, državljanin Švedske, A.T. pokušao je da u Makedoniju, preko graničnog prelaza Blace, unese preko 32 kilograma marihuane, ali mu to nije uspelo iako je specijalano napravljeni bunker u svom vozilu “Krajsler”, gde je spakovao drogu, premazao kafom da bi zavarao policijskog psa.

On je na granični prelaz Blace stigo 2. decembra uveče, a na pitanje carinika “da li ima nešto da pijavi za carinsku kontrolu”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << odgovorio je da nema. Po “govoru” njegovog tela carinici su shvatili da Šveđanin nešto krije, pa pre nego što su počeli da “češljaju” vozilo, doveli su specijalno obučenog policijskog psa da prvo on izvrši kontrolu.

Foto: customs.gov.mk

Dresiranoj kuci nije trebalo dugo vremena da locira mesto gde je bila sakrivena droga, a kada su carinici otvorili specijalno izgrađen bunker, zatvoren metalnim poklopcem, u njemu su našli 61 pakovanje marihuane težine 32,5 kilograma. Da bi prikrio miris marihuane, a verujući da pas neće moći da nanjuši drogu, A.T. je ceo bunker premazao sa nepoznatom tečnošću i posuo sa pirinčem i kafom, ali džaba.

Foto: customs.gov.mk

Pas je nepogrešivo odveo carinike na mesto gde je bila sakrivena droga, a policija je naivnog Šveđanina odvela u pritvor.

Foto: customs.gov.mk

A.T. je kasnije priznao da je za račun jedne osobe iz Albanije i nagradu od 10.000 evra trebao da prenese veću količinu droge iz Tirane, Albanija, do švedskog grada Malmea. Planove su im pokvarili makedonski carinici i policijski pas, a cena zaplenjene marihuane na zapadnoevropskom narko tržištu iznosi oko sto hiljada evra.

Foto: customs.gov.mk

(D.J.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.