Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2022, 12:31

Suboticatrans traži poskupljenje cena karata za više od 23 odsto

Subotički javni gradski prevoznik Suboticatrans zatražio je poskupljenje cena karata u gradskom i prigradskom saobraćaju za više od 23 odsto. Poskupljenje pravdaju rastom cena goriva i drugog repromaterijala, dok u Gradskoj kući kažu da još razmatraju da li će im i u kom procentu dozvoliti povećanje cena.

Prema predloženom novom cenovniku cena karte u gradskom prevozu porasla bi sa 95 na 110 dinara ukoliko se kupuje kod vozača, dok bi cena u pretprodaji porasla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa 65 na 80 dinara. To je povećanje od 23,10 odsto, za koliko bi porasle cene i u prigradskom prevozu.

„Svejedno mi je, penzioner sam, mora se jednom mesečno u grad. Inače smo najskuplji od svih gradova“- komentariše jedan Subotičanin.

„Ja pojma nemam šta je u današnje vreme već opravdano, a šta nije, sve poskupljuje. Ja imam penzionersku mesečnu kartu, ali sigurno ni koji imaju manje para, onda je možda njima to puno“- dodaje putnica čekajući na autobus.

„Po meni, treba podići šoferima platu, a mi svakako nemamo ništa, a tih deset dinara nam neće značiti ništa“- stav je treće anketirane Subotičanke.

U Suboticatransu poskupljenje pravdaju rastom cena sa kojima se oni suočavaju. Od poslednje korekcije cene do danas, samo je cena nafte porasla za više od 25 odsto. U decembru 2018. cena jednog litra nafte bila je oko 150 dinara, dok je danas ta cena više od 200 dinara po litru.

„Mi sada u ovom momentu ne možemo da li je taj zahtev u potpunoj meri opravdan, da li će se izaći u susret na taj način Subotica-transu ili će se iznaći neko drugo rešenje. U svakom slučaju, u toku je razmatranje i analizira se sve“- kaže sekretar Sekretarijata za komunalne poslove Radoslav Vukelić.

Predlog poskupljenja treba da odobri Gradsko veće, a ukoliko se to dogodi, novi cenovnici gradskog i prigradskog prevoza primenjivali bi se od 1. jula.
Pogledaj vesti o: Cena goriva,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.