Izvor: Piplmetar.rs, 09.Maj.2024, 07:30

Plenković pristao da vlada više ne finansira Novosti: Penava oštro protiv SDSS-a i srpskih novina u Hrvatskoj

M. P.

„Ostaje tačka na kojoj ćemo insistirati, a to je pitanje financiranje štampe poput Novosti. Da se napadaju temelji države pod plaštom nacionalnih manjina, gospodo draga, tu se ne slažemo“, rekao je Penava
Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Printskrin: Dnevnik.hr

Ivan Penava, lider Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara, dao je izjavu povodom dogovora DP-a i HDZ-a oko sastavljanja vlade, javlja Index.hr.
„Postigli smo dogovor o parlamentarnoj većini i sastavljanju buduće vlade. Sporazum je baziran na temelju DP-a, HDZ-a, dela manjina i partnera. Što se tiče resora što nam je drugi korak nakon sastavljanja...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

SRBI SU MU KRIVI ZA SVE Ko je kontroverzni Ivan Penava koji je uveo ultradesničare u hrvatsku vladu: "Kome smeta 'Za dom spremni', ne treba ni da dolazi"

Izvor: Blic, 09.Maj.2024

Ivan Penava je trenutni lider stranke Domovinski pokret (DP) u Hrvatskoj. On je preuzeo vođstvo stranke 9. oktobra 2021. godine, nakon što je napustio Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ). Penava je poznat kao gradonačelnik Vukovara, ali i po žestokim napadima na srpsku manjinu u Hrvatskoj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.