Izvor: Njuz.net, 24.Apr.2020, 11:11

Rekordno niska vrednost nafte u svetu neće ugroziti stabilnost cena goriva u Srbiji

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeSRBIJA, 24. april 2020, (Njuz) – Nafta, na svetskom tržištu, nikad nije bila jeftinija, ali to neće ugroziti stabilnost cena goriva u našoj zemlji, obećavaju nadležni.
– Budno pratimo dešavanja na svetskom tržištu energenata kako bismo predupredili sve negativne efekte koje kolebanje cena može imati po naše građane – kaže Miloš Stanimirović iz Ministarstva energetike. – Zbog pandemija korone, države su ograničile kretanje, potražnja za gorivom je sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << manja pa cene, prirodno, opadaju – objašnjava on i koristi priliku da umiri potrošače. – Bez obzira na ovakav trend, naši građani mogu biti potpuno mirni. Vlada Srbije će učiniti sve kako bi održala stabilnost cena goriva na sadašnjem nivou. Ne mogu sada da pričam o konkretnim merama, ali država ima instrumente za kojim može da posegne u ovakvim situacijama. Ako bude potrebno, uvek možemo da povećamo akcize i tako smanjimo negativan uticaj koje pojeftinjenje nafte može imati na maloprodajne cene goriva – jasan je Stanimirović.
Građani priznaju da ih raduje ovakva reakcija nadležnih i očekuju da će obećane mere vrlo brzo dati rezultate.
– Teško je proceniti šta je najbolje u ovakvoj situaciji. Korona je potpuno poremetila sve naše planove i dobro je što se vlada trudi da smanji nestabilnost koja može mnogo da nas košta. Znate i sami koliko gorivo utiče na sve ostale cene i svaki poremećaj na tržištu naftnih derivata bi mogao da dovede do haosa – kaže Želimir Lalić iz Čačka i dodaje da se nada da će, zahvaljujući ovim merama, i dalje moći da natoči goriva za hiljadu dinara.
Bojan Savić

The post Rekordno niska vrednost nafte u svetu neće ugroziti stabilnost cena goriva u Srbiji appeared first on Njuz.net.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.