Protest vozača u Kragujevcu nije održan zbog privođenja dvojice mladića

Izvor: Radio 021, 12.Jun.2018, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest vozača u Kragujevcu nije održan zbog privođenja dvojice mladića

Najavljeni protest gradjana nezadovoljnih zbog visokih cena goriva danas po podne nije održan u Kragujevcu zbog toga što su dvojica mladića privedena u policiju na informativni razgovor, a desetoro je legitimisano.

Jedan od privedenih, Dj.B, rekao je Beta da je policija došla na njegovu kućnu adresu oko 16.30h, nakon čega je odveden na razgovor u policijsku stanicu gde je zadržan do 18 časova. Prema njegovim rečima, još jedan mladić priveden je na javnom mestu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << gde se našao sa još desetak drugara kako bi se organizovali za protest. Ostali okupljeni su bili samo legitimisani.

Prema njegovim rečima, policija je bila korektna, ali da mu nije jasno zbog čega su oni označeni kao organizatori protesta. On je rekao da je samo učesnik kao i ostali.

"Imao sam ivent o današnjem protestu na društvenim mrežama, ali to nije razlog da budem saslušavan. Poručeno mi je da to više ne radim", rekao je taj mladić.

Danas je u 17 časova trebalo da bude organizovan protest pod nazivom "Pet na sat, državi šah-mat". Kako je najavljeno, kolona vozila je trebalo da ide ulicama laganom vožnjom pet do 10 kilometra na sat, dok bi pešaci neprekidno prelazili preko pešačkog prelaza i tako učestvovali u blokadi.

Agenciji Beta je potvrdjeno da je jednom od učesnika jučerašnjeg protesta napisana prekršajna prijava.

Leskovac protestovao šetnjom preko pešačkog

Šetnja preko pešačkog prelaza novi je način za blokiranje saobraćaja koji su u Leskovcu primenjivali okupljeni na Širokoj čaršiji u centru grada.

Nekoliko desetina automobila bilo je parkirano pored pločnika, a pripadnici policije u velikom broju su sve vreme dežurali sprečavajući svojim prisustvom blokadu ulica.

Saobraćaj je sporadično, ipak, bio blokiran zbog prelaska preko pešačkog prelaza učesnika akcije.

Napadnut policajac kod Lаzаrevcа

Nekoliko osoba koje su danas pokušale da blokirаju Ibаrsku mаgistrаlu napale su policajca N.J. (29) u mestu Župаnjаc kod Lаzаrevcа, saopšteno je iz kabineta Ministra unutrašnjih poslova.

Kako su naveli, do incidenta je došlo oko 18.30 čаsovа, a policija je uhapsila P.Ž. (42), koji je policajca udаrio u lice. Odredjeno mu je zаdržаvаnje do 48 čаsovа i protiv njegа će biti podnetа krivičnа prijаvа za nаpаd nа službeno lice.

Autor: Beta, Fonet
Pogledaj vesti o: Cena goriva,   Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.