Protest u Kragujevcu nije održan zbog privođenja dva mladića

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2018, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Kragujevcu nije održan zbog privođenja dva mladića

Najavljeni protest građana nezadovoljnih zbog visokih cena goriva danas po podne nije održan u Kragujevcu zbog toga što su dvojica mladića privedena u policiju na informativni razgovor, a desetoro je legitimisano.

Jedan od mladića koji je priveden, Đ.B, rekao je agenciji Beta da je policija došla na njegovu kućnu adresu oko 16.30 časova, nakon čega je odveden na razgovor u policijsku stanicu gde je zadržan do 18 časova.

On je rekao da je još jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << mladić priveden na javnom mestu, gde se našao sa još desetak drugara kako bi se organizovali za protest.

Ostali okupljeni su bili samo legitimisani.

Prema njegovim rečima, policija je bila korektna, ali da mu nije jasno zbog čega su oni označeni kao organizatori protesta.

On je rekao da je on samo učesnik kao i ostali.

"Imao sam ivent o današnjem protestu na društvenim mrežama, ali to nije razlog da budem saslušavan. Poručeno mi je da to više ne radim", rekao je on.

Danas je u 17 časova trebalo da bude organizovan protest pod nazivom "Pet na sat, državi šah-mat".

Kako je najavljeno, kolona vozila je trebalo da ide ulicama laganom vožnjom pet do 10 kilometra na sat, dok bi pešaci neprekidno prelazili preko pešačkog prelaza i tako učestvovali u blokadi.

Agenciji Beta je potvrđeno da je jednom od učesnika jučerašnjeg protesta napisana prekršajna prijava.
Pogledaj vesti o: Cena goriva,   Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.