OVO SU NOVE CENE GORIVA: Dizel prešao granicu od 200 dinara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2023, 10:41

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Dizel prešao granicu od 200 dinara!

Evo koliko će se plaćati i evropremijum...

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 202 dinara, a benzina evropremijum BMB 189 dinara, saznaje "Blic Biznis". Gorivo je ponovo poskupelo, a cena dizela prešla je "magičnu granicu" od 200 dinara.

I prošle nedelje gorivo u Srbiji je poskupelo pa je prema tim cenama, litar evrodizela koštao 199 dinara, četiri dinara više nego nedelju dana ranije. Litar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << benzina evropremijum BMB prošle nedelje je koštao 186 dinara.

Već neko vreme gorivo u Srbiji je skuplje iz nedelje u nedelju, a trend prati rast i kretanje cene barela na svetskim berzama. Barel je na londonskom tržištu do skoro bio 75 dolara, a tokom prethodnih nekoliko nedelja cena je "otišla" na nivo od oko 88 dolara, što je najviša cena od januara ove godine.

Saudijska Arabija je najavila da će i u septembru nastaviti sa ograničavanjem proizvodnje nafte, za milion barela dnevno, a nije isključila da će nastaviti sa ovom praksom i u narednim mesecima.

Rusija je takođe prošle nedelje saopštila da će u septembru smanjiti izvoz nafte za 300.000 barela dnevno.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CIJENE OTIŠLE U NEBO – Dizel skuplji od 200 dinara, poskupeo i benzin

Izvor: SandzakPress.net, 18.Avg.2023

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 202 dinara, a benzina evropremijum BMB 189 dinara. Gorivo je ponovo poskupelo, a cena dizela prešla je „magičnu granicu“ od 200 dinara, navodi Blic. I prošle nedelje gorivo u Srbiji je poskupelo...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.