Niže cene goriva

Izvor: Blic, 14.Dec.2011, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niže cene goriva

Na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS) i "Lukoila Srbija" pojeftinio je benzin, za preko tri dinara po litru, a očekuje se da će narednih dana i ostale naftne kompanije sniziti cene tog derivata.

NIS je snizio cenu benzina BMB 95 na benzinskim pumpama širom Srbije za 3,5 dinara i njegova cena kod NIS-a sada iznosi od 123,8 do 131,9 dinara po litru.

Naftna kompanija "Lukoil Srbija" u okviru novogodišnje akcije snizila je cenu evropremijuma BMB 95 za tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odsto, pa taj derivat kod "Lukoila" sada košta 134,3 dinara za litar, saopštila je te kompanija.

Popust važi za sve klijente na 65 benzinskih stanica "Lukoila", kažu u toj kompaniji i navode da je evropremijum BMB 95 derivat evro 5 kvaliteta koji se proizvodi u Lukoilovim rafinerijama i doprema na srpsko tržište.

"Očekuje se da će i na ostalim pumpama cene benzina narednih dana biti niže, a koliko će to pojeftinjenje iznositi zavisi od svake kompanije pojedinačno", izjavio je predsednik Udruženja benzinskih pumpi Borisav Tatić.

U NIS-u ističu da ta kompanija nastoji da u skladu sa svojom poslovnom politikom očuva konkurentne cene proizvoda na maloprodajnom tržištu naftnih derivata u Srbiji i da kontinuirano prati kako bi one bile na nivou prosečnih cena u regionu.

Povezane vesti: Cena nafte u padu Cena nafte najniža u poslednjih godinu dana Strepnje za svetsku privredu naglo spustile cenu nafte Nova poskupljenja goriva u Srbiji Nafta jeftinija iduće nedelje?
Pogledaj vesti o: Cena goriva,   Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.