Izvor: Blic, 20.Jun.2023, 16:33

Kako se kretala srpska privreda u prvom kvartalu ove godine: Međugodišnja inflacija 16 odsto, prosečna zarada 83.208 dinara...

U prvom kvartalu ove godine zabeležen je prosečan međugodišnji rast potrošačkih cena od 16,0 odsto, a na inflaciju u ovom periodu su najviše uticali rast cena mleka, sira i jaja, mesa, čvrstih goriva, odnosno ogreva, hleba i žitarica, povrća i struje za domaćinstvo. Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u Srbiji za prvi kvartal iznosi 82.203 dinara, nominalno veća za 15,5 odsto u poređenju sa prošlom godinom objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.