Izvor: Blic, 25.Sep.2022, 13:31

KOLIKO KOŠTA ENERGETSKA KRIZA U EVROPI? Evo ko će platiti najvišu cenu

Evropa se trudi da smanji svoje oslanjanje na ruska fosilna goriva. Kako cene gasa u Evropi rastu osam puta od proseka za 10 godina, zemlje uvode politike za suzbijanje uticaja rasta cena na domaćinstva i preduzeća. To uključuje sve, od subvencija troškova života do regulacije veleprodajnih cena. Sve u svemu, finansiranje takvih inicijativa je dostiglo 276 milijardi dolara od avgusta.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Koliko košta energetska kriza u Evropi?

Izvor: Capital.ba, 25.Sep.2022

BRISEL – Evropa se trudi da smanji svoje oslanjanje na ruska fosilna goriva. Kako cijene gasa u Evropi rastu osam puta od prosjeka za 10 godina, zemlje uvode politike za suzbijanje uticaja rasta cijena na domaćinstva i preduzeća. Foto: Shutterstock To uključuje sve, od subvencija troškova života...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.