Novi detalji o najekstremnijem automobilu na svetu: 500 km/h za 20 sekundi!

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 17:16

Novi detalji o najekstremnijem automobilu na svetu: 500 km/h za 20 sekundi!

Kada Bugatti Chiron odustane, nastupa Bolide.

Reč je o automobilu koji će dostići 500 km/h za manje od pola minuta (pominjalo se 20 sekundi), a tražiće vlasnika sa početnom cenom od 4 miliona evra.

Iako neće smeti da se vozi na javnim putevima, to nije prepreka za kupce, jer će se "dobrovoljci" za planiranih 40 primeraka naći bez problema.

Iako je predstavljen još 2021. godine, još nema konačnu verziju. Razvoj se nastavlja, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bugatti sada otkriva neke nove detalje, podržane fotografijama. Kažu da ulaze u novu fazu testiranja.

Nema sumnje da je spojler redizajniran u odnosu na prethodnu verziju, a vrlo je verovatno da se radilo i na drugim detaljima. Cilj ostaje isti, a to je da se 1.600 KS sa motora W16 rasporedi na oko 1.450 kg mase automobila i prenese na točkove na stazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.