Bugatti Centodieci je jedan od najskupljih automobila na svetu

Izvor: B92, 26.Sep.2022, 19:04

Bugatti Centodieci je jedan od najskupljih automobila na svetu

Proizveden je još Centodieci, što znači da je primopredaja spremna.

Ne sumnjamo da će budući vlasnik, i pored toga što je "kraći" za najmanje osam miliona, svaki put sa osmehom sesti u ovaj zaista poseban automobil. Izabran je srebrni finiš, a pre odlaska novom vlasniku, automobil je fotografisan u društvu svog pretka, legendarnog EB110 Supersporta iz 1992. godine.

Tek sada, jedan pored drugog, ova dva automobila pokazuju estetske sličnosti. Naravno, višedecenijska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vremenska razlika je učinila svoje, ali bi ovde bilo teško izdvojiti neki atraktivniji automobil.

Podsetimo, Supersport u prevodu znači da je nešto snažniji i lakši od GT verzije, a diči se odgovarajućim modifikacijama karoserije kako bi se postigla bolja aerodinamika.

Pokreće ga 3.5 V12 quad-turbo od 612 KS uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem – impresivno čak i danas, a kamoli u 1990-im. Do 100 km/h je dostigao za tada neverovatnih 3,2 sekunde i maksimalnih 355 km/h.

Centodieci nudi poznatu priču. 8.0 V16 sa 1600 KS i performansama iz snova. Ne zaustavlja se do 380 km/h, a do 100 km/h stiže za 2,4 sekunde.

I na kraju, recimo da je original proizveden u 30 primeraka, a na korišćenom tržištu i dalje je jeftiniji od reinkarniranog modela. Od deset planiranih primeraka modela Centodieci, samo tri su do sada viđene u javnosti.

Prva, bela verzija, uočena je 2019. godine, a plava tek nedavno.

Svih deset automobila će navodno biti završeno do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Bugatti

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.