VW prodao 9 miliona vozila

Izvor: Autoportal.rs, 29.Dec.2014, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"VW" prodao 9 miliona vozila

I dok sa jedne strane slušamo vesti o tome kako je automobilska industrija u problemu i krizi sa druge strane proizvođači se stalno "gađaju" visokim ciframa kada su u pitanju njihove godišnje prodaje.

Kako se danas biti najbolji poistovećuje sa biti najpopularniji svetski proizvođači kao što su BMW, Toyota i Mercedes se stalno utrkuju u tome da baš >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << oni na kraju godine pobede kada je u pitanju najveći broj prodatih automobila. Ali izgleda da će im Volkswagen pomrsiti račune.

U prvih 11 meseci tekuće godine "VW grupa" je prodala 9.08 miliona automobila. Njihov cilj je da do kraja godine probiju magičnu brojku od 10 miliona što znači da im za decembar treba 900 000 prodatih primeraka.

Najviše je prodatih upravo VW modela, tačno 5.59 miliona. Na drugom mestu je Audi sa 1.59 miliona prodatih primeraka, zatim sledi Škoda sa 955 300 prodatih automobila, za njima ide SEAT sa učešćem od 359 400 prodatih modela i na kraju Porsche sa 169 200 prodatih automobila.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz,   Volkswagen

Nastavak na Autoportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.