Problem sa baterijama – BMW povlači dva modela

Izvor: B92, 01.Avg.2022, 11:35

Problem sa baterijama – BMW povlači dva modela

Proizvedene od strane kompanije Samsung SDI, baterijske ćelije za BMW iX i i4 izgleda da nisu na visini zadatka.

Naime, južnokorejski snabdevač je otkrio neregularnosti tokom proizvodnog procesa, koje za posledicu imaju to da opiljci završavaju u baterijskim ćelijama, piše Auto Moto Show.

Dodatna analiza je takođe otkrila deliće katode unutar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << baterijskih ćelija.

Aprila 16., incident u koji je bio uključen i4 eDrive40, privukao je pažnju BMW-a. Juna 3., bavarski proizvođač je saznao za još jedan incident, ovoga puta u SAD, koji se ticao iX xDrive50 za 2022. godinu. Samo nekoliko dana kasnije, došlo je do još jednog neželjenog događaja koji je uključivao iX M60.

U izveštaju koji je podnet Nacionalnoj administraciji za bezbednost u saobraćaju, navodi se da su slični nalazi identifikovani u svim slučajevima, uključujući nepravilnost tokom procesa proizvodnje ćelija.

Nakon pažljive analize procesa proizvodnje, BMW je odlučio da je neophodan poziv na korektivnu intervenciju. Ukupno je povučeno 83 vozila, 56 iX-a i 27 i4, među kojima se nalaze xDrive50, M60, eDrive40 i M50 modeli.

iX modeli koji su pod sumnjom da poseduju nekorektne baterije, proizvedeni su između 2. decembra 2021 i 30. juna 2022. Što se i4 sa spornim baterijama tiče, proizvedeni su od 22. novembra do 13. juna.

Dileri su već obavešteni o ovom problemu, s instrukcijama da zamene sporne ćelije. Pogođeni vlasnici će biti informisani 19. septembra, a u međuvremenu, „vozačima će biti sugerisano da ne voze i ne pune baterije svojih vozila“. U izveštaju se dalje kaže da će vozačima takođe biti savetovano „da parkiraju svoja vozila dalje od građevina“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.