Polupali 13 automobila fudbalera i funkcionera  Zvezde

Izvor: Blic, 12.Sep.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polupali 13 automobila fudbalera i funkcionera Zvezde

BEOGRAD - Grupa od dvadesetak navijača juče je na parkingu kod pomoćnog terena „Marakane" polupala 13 automobila u vlasništvu fudbalera i funkcionera Crveno-belih. Prema informacijama „Blica", demolirani su automobil Ilije Ivića, novog direktora Zvezde, „audi Q7" bivšeg kapitena Ognjena Koromana, BMW Pavla Ninkova, kao i novi automobil Ivana Ranđelovića.

Takođe je demolirano još nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << BMW, „tojota", „ford", " ševrolet"... Kako „Blic" saznaje, navijači su juče oko 16.30 sati došli pred početak popodnevnog treninga. Dok su se fudbaleri spremali u svlačionici, huligani, od kojih su neki imali fantomke, protrčali su pored ambulante, preskočili ogradu sa strane Bulevara oslobođenja i došli na parking, gde je bilo dvadesetak luksuznih vozila. Parking, inače, ima obezbeđenje, ali niko od njih se nije suprostavio huliganima. Štanglama, bejzbol palicama i čekićima vandali su polupali šoferšajbne i prozore, kao i limariju automobila.

Divljanje je trajalno nekoliko minuta, nakon čega su počeli da beže.

- Ovo je tek početak - dobacili su šokiranom čuvaru kada su protrčavali pored njega.

Jedan mladić koji je prolazio Bulevarom kaže da je video momke s fantomkama.

- Pojedinci su imali obeležja Partizana i Rada. Zaista ne znam da li su simpatizeri tih klubova ili su navijači Zvezde - kaže za „Blic" muškarac koji je video upad huligana.

Na lice mesta mesta ubrzo su došle tri patrole MUP-a. Policajci su pregledali parking i pozvali kolege da obave uviđaj. U međuvremenu, fudbaleri Crvene zvezde pod rukovodstvom novog trenera Čedomira Janevskog na pomoćnom terenu pripremali su se za sutrašnju utakmicu sa Čukaričkim na Banovom brdu.

Ubrzo su se ispred „Marakane" pojavile i brojne novinarske ekipe pred koje je izašao samo sekretar Zvezdinog stručnog štaba Vojislav Lalatović.

- Ne znam tačno šta se desilo. Nisam bio tu. Istraga je u toku - rekao je kratko Lalatović i posle nekoliko minuta dozvolio novinarskim ekipama da uđu na pomoćni teren i posmatraju trening fudbalera.

Fudbaleri su trenirali pred tridesetak uglavnom starijih gledalaca kao da se ništa nije dogodilo na parkingu. Oni, bar javno, nisu pokazivali brigu za svoju imovinu, osim golmana Ivana Ranđelovića koji je u trenutku, kada je izlazio sa terena po loptu, prokomentarisao više za sebe: „Tek sam kupio automobil. Polomili su mi sva stakla".

Trening je sa terase klupskog hotela mirno posmatrao novi direktor Ivić, a pored terena bili su bivši sportski direktor Stevan - Dika Stojanović i Mitar Mrkela.

Posle treninga, koji se završio oko 18.15 sati, fudbaleri su napustili teren, a niko od njih nije želeo da komentariše incident na parkingu, već su se uputili ka vlačionici.

Ubrzo je izašao jedan muškarac koji se predstavio da je iz kluba i koji je samo rekao da će se Zvezda danas oglasiti povodom incidenta.

Džajić može da se vrati

„Prema podacima kojima trenutno raspolažemo, ne postoji pravna prepreka koja bi gospodinu Draganu Džajiću onemogućila povratak u klub. Fudbalski klub Crvena zvezda će u najskorije vreme na skupštini kluba izabrati novog predsednika, a pravo da kvalifikuje potencijalne kandidate imaju isključivo članovi komisije koja je formirana za tu svrhu od strane Upravnog odbora", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fudbalerima Zvezde navijači polupali automobile

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2008

BEOGRAD - Beogradska policija obezbeđuje trening fudbalera "Crvene zvezde", nakon što je grupa maskiranih izgrednika polupala 13 automobile igrača i uprave tog kluba, uključujući i vozilo novog sportskog direktora Ilije Ivića..Policijske snage raspoređene su oko pomoćnog igrališta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Šteta veća od 15.000 evra!

Izvor: Kurir, 14.Sep.2008, 06:37

Huligani koji su upali na parking stadiona Marakana i polupali 13 automobila fudbalera i funkcionera Crvene zvezde načinili su štetu veću od 15.000 evra. Međutim, kako je većina vrednih četvorotočkaša osigurana "kaskom", igrači crveno-belih nisu se mnogo nasekirali, a najveći gubitak pretrpeće...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.