Nova fabrika - nebo je granica ako ne pitate za radno vreme

Izvor: N1 televizija, 11.Nov.2016, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova fabrika - nebo je granica ako ne pitate za radno vreme

Od kamena temeljca, rakijom zalivenog, do fabrike koja samo što nije gotova prošlo je sedam meseci. I neće proći još dugo, a hale će, tvrdi gradonačelnik Beograda, vrveti od radnika jer već u aprilu sledeće godine, u Bariču, nadomak Obrenovca, počinje proizvodnja automobilskih delova, između ostalih i za BMW, Reno, Ford i Audi.

"Ja se se sećam u aprilu mesecu kada je bio kamen temeljac za >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ovu fabriku, bilo je pitanje da li je ovo samo neko predizborno obećanje, šarena laža? Nije. Ovo su primeri kako ne radimo ništa da bismo lagali,da bismo imali kamene temeljce samo zbog medijske kampanje, ne!", kaže Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.

Posle 11 godina, tvrdi gradonačelnik, ovo je prva proizvodna fabrika koja se gradi u Beogradu. U njoj će posao dobiti 770 radnika, naglašava: u prvoj fazi i ne, za platu od 200 evra - demantuje takve glasine i Mali, ali i predsednik opštine Obrenovac.

"Samo je nebo granica za svakog radnika koji ovde bude želeo da radi posvećenoi predano i da ne pita za to kada je radno vreme", kaže Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac.

A ako pita za platu, neće dobiti ispod 600 evra, bruto.

"Što znači da će na ruke dobiti 53.000 dinara, ali ja sam ubeđen da će dobiti više", kaže Čučković.

"Vi imate najbolje radnike na svetu"

Ukupna investicija kompanije Mei ta je 60 miliona evra, 20 su već uložili i tvrde, više su nego zadovoljni.

"Vi imate najbolje radnike na svetu. Oni su pametni, oni su vredni. Da budem iskren, znamo to jer smo bili u Kini, Indiji, Francuskoj, Nemačkoj, Sloveniji, ali moram da kažem da ova zemlja proizvodi najbolje ljude", kaže Denijel Čen, potpredsednik Mei ta grupe.

Baš zato, kinesko-farncuska kompanija već je spremna i za drugu fazu.

Kineski investitor je odlučio: čim završi prvu fabriku, počinje izgradnju druge na placu pored za koji su, upravo danas, obezbeđene bankarske garancije. Time se stiču uslovi da se izbune predizborna obećanja gradonačelnika Beograda, ali i premijera Aleksandra Vučića, da će u kompaniji Mei ta raditi, ne 770 radnika, već duplo više.

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Renault,   Ford,   Audi

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

U aprilu 2017.otvaranje fabrike u Bariču

Izvor: N1 televizija, 11.Nov.2016

Od kamena temeljca, rakijom zalivenog, do fabrike koja samo što nije gotova prošlo je sedam meseci. I neće proći još dugo, a hale će, tvrdi gradonačelnik Beograda, vrveti od radnika jer već u aprilu sledeće godine, u Bariču, nadomak Obrenovca, počinje proizvodnja automobilskih delova, između...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.