Kubica: Masa je favorit za osvajanje titule šampiona

Izvor: Blic, 04.Sep.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubica: Masa je favorit za osvajanje titule šampiona

Poljski vozač u ekipi Formule jedan BMW Zauberu Robert Kubica rekao je danas da je vozač Ferarija Felipe Masa najozbiljniji kandidat za osvajanje titule šampiona ove sezone.

"Na početku godine rekao sam da bi, u slučaju da se kladim, svoj novac stavio na Felipea Masu kao novog šampiona Formule jedan. Mislim da većina ljudi ne shvata koliko on dobro obavlja svoj posao", rekao je Kubica novinarima na stazi u Spa Frankoršampu.

Vozač Ferarija Masa pobedio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je na četiri od 12 ovosezonskih trka i šest bodova zaostaje za vodećim u šampionatu, vozačem Meklarena Luisom Hamiltonom.

"Mislim da je Masa u prošlosti, ali i na startu sezone, pravio mnogo grešaka, ali u poslednje vreme obavlja dobar posao za Ferari. Konstantno dobro vozi u kvalifikacijama i na trkama i mislim da može da se bori za titulu šampiona", ponovio je vozac Zaubera.

Kubica je rekao i da je u poslednje vreme Masa mnogo brži od klupskog kolege Kimija Raikonena i dodao da je Masa "mnogo napredovao i da to sada svima pokazuje".

"Nije lako da ostvarite bolji rezultat od Kimija, ali Masi je to uspelo. Na nekim trkama Raikonen je bio brži, ali u poslednje vreme Felipe je uglavnom ispred njega sa mnogo boljim rezultatima", rekao je Kubica.

Mediji su prošlog meseca naveli da će, pošto od 2010. godine Kubica postaje "slobodan vozač", najverovatnije preći u Ferari.

"Ovo je prvi put da čujem za to". Ne znam da li ću sledeće sezone voziti za BMW Zauber, videćemo. Misli da ne moram da žurim", rekao je Kubica. Trka za Veliku nagradu Belgije u Spa Frankoršampu vozi se u nedelju u 14 sati.
Pogledaj vesti o: BMW,   Formula 1

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kubica: Kladio bih se na Masu

Izvor: Mondo, 04.Sep.2008

Robert Kubica, Poljak za volanom BMW Zaubera, smatra da je vozač Ferarija Felipe Masa ove sezone najozbiljniji kandidat za osvajanje titule šampiona Formule 1.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.