Kazna od 100 miliona evra za BMW, Volkswagen i Daimler

Izvor: AutoBlog, 21.Nov.2019, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna od 100 miliona evra za BMW, Volkswagen i Daimler

Nemačke antimonopolske vlasti izrekle su kaznu vodećim domaćim proizvođačima automobila: BMW-u, Folksvagenu i Dajmleru u ukupnom iznosu od 100 miliona evra zbog kartelskog udruživanja za potrebe nabavke proizvoda od čelika, prenosi Tanjug. U periodu od 2004. do 2013. godine ovi proizvođaci automobila redovno su se sastajali sa proizvođačima čelika i drugim kompanijama u lancu dobavljača radi dogovaranja jednakog iznosa nadoknade na nabavnu cenu čelika, saopštila je danas Kancelarija za suzbijanje kartelskih aktivnosti, prenosi Rojters. Nezakonite cene, proistekle iz kartelskog dogovaranja, plaćane su najmanje 2016. godine, dodaje se u saopštenju. Nemačke automobilske kompanije su prihvatile razrezane kazne. Iz...
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

BMW, VW i Mercedes su se tajno sastajali i dogovarali cijene

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Nov.2019, 11:28

Njemačke antimonopolske vlasti izrekle su kaznu vodećim domaćim proizvođačima automobila - BMW-u, Folksvagenu i Dajmleru -u ukupnom iznosu od 100 miliona evra zbog kartelskog udruživanja za potrebe nabavke proizvoda od čelika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.