Galerija: Genesis GV80 – korejski odgovor nemačkoj premijum trojci

Izvor: B92, 18.Jan.2020, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galerija: Genesis GV80 – korejski odgovor nemačkoj premijum trojci

Korejski proizvođač luksuznih automobila Genesis predstavio je rivala modelima kao što su BMW X5, Mercedes GLE i Audi Q7.

Genesis GV80, kao prvi SUV u gami ovog brenda, karakteriše masivna maska hladnjaka na prednjem delu vozila i taknki LED farovi. LED tehnologija prisutna je i na zadnjim svetlosnim grupama, dok su u unutrašnjosti zastupljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minimalistički dizajn i luksuzni materijali od kože, aluminijuma i drveta.

Široka centralna konzola jasno razdvaja pozicije vozača i suvozača, a vrh komandne table rezervisan je za široki ekran multimedijalnog sistema. Ventilacioni otvori su diskretno uklopljeni u prednju konzolu automobila, a komande klima-uređaja predstavljaju kombinaciju fizičkih točkića i tastera osetljivih na dodir.

Genesis GV80 postavljen je na mehaničku platformu sa zadnjim pogonom, dok je pogon na sva 4 točka dostupan kao opcija. Na južnokorejskom tržištu GV80 će se u početku prodavati sa 6-cilindarskim 3.0-litarskim turbo-dizelašem sa 278 KS (205 kW) i 590 Nm, uparenim sa 8-brzinskim automatikom.

U zavisnosti od tržišta, ponuda će obuhvatiti i dva benzinca. Osnovna benzinska verzija biće 2.5-litarski četvorocilindraš sa 300 "konja" i 422 Nm, dok će snažniji 3.5-litarski V6 turbo-benzinac raspolagati sa 375 KS i 530 Nm.

Genesis GV80 stiže u prodajne salone u Južnoj Koreji do kraja januara, a u Severnoj Americi će debitovati kasnije tokom godine. Više fotografija pogledajte u Galeriji.
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.