Da li će BMW ponuditi tržištu atraktivni Touring Coupe? FOTO

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 10:28

Da li će BMW ponuditi tržištu atraktivni Touring Coupe? FOTO

Mnogi ljubitelji bavarske marke pitaju se da li je ovo konačno prava stvar, dokaz da se dizajneri premijum brendova bude iz sna koji traje već godinama.

BMW je i ove godine pripremio nešto posebno za manifestaciju Villa d’Este Concorso d’Eleganza, svojevrsni "sajam automobilske lepote". Ime mu je Concept Touring Coupe, a u osnovi radi se o preradi BMW >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << -a Z4, nakon čega je roudster postao atraktivni kupe.

BMW-ov "shooting brake" će mnoge podsetiti na Z3 M Coupe, automobil koji i danas ima poseban status.

Osim dizajna, nema drugih iznenađenja. Osnova je Z4 M40i, što u prevodu znači da ga pokreće redni 6-cilindarski benzinac.

Pored novog krova, automobil je dobio jedinstvene felne prečnika 20 inča napred i 21 pozadi.

Na "bubrezima" su unete male izmene, a za odgovarajući utisak luksuza pobrinula se italijanska kuća Poltrona frau, koja je kabinu presvukla dvobojnom kožom.

A sada ono najzanimljivije, šef dizajna BMW-a Adrian van Hojdonk ostavlja otvorenu opciju serijske roizvodnje.

"Concept Touring Coupe je trenutno unikat. I nema konkretnih planova da ga pustimo u proizvodnju. Ali dogovorili smo se pre nego što smo ga predstavili da ćemo, ako bude dovoljno interesovanja, razmotriti produkcijsku verziju. Mogla bi da bude veoma mala serija, možda oko pedesetak automobila", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BMW Touring Coupe u ograničenoij seriji?

Izvor: AutoBlog, 25.Maj.2023, 00:19

Nedugo nakon premijere pojavile su se glasine o mogućnosti pokretanja proizvodnje. BMW je i ove godine pripremio nešto posebno za Villa d’Este Concorso d’Eleganza, svojevrsni Sajam automobilske lepote. Ime mu je Concept Touring Coupe, a radi se o preradi Z4, nakon koje je roadster postao vrlo atraktivni...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.